WendyLett4Way Offerte aanvragen

Gemakkelijk en comfortabel draaien en positioneren van zorgvragers in bed

WendyLett4Way is een glijlaken dat gecombineerd wordt met het WendyLett onderlaken. WendyLett4Way biedt glijmogelijkheden in meerdere richtingen, zoals aangegeven op het geruite patroon. 

 

Een glijlaken om te combineren met WendyLett onderlaken   

WendyLett4Way wordt bovenop een WendyLett onderlaken gelegd. Met deze ideale combinatie wordt bewegen in meerdere richtingen mogelijk en worden handelingen zoals draaien in bed, hoger/lager gaan liggen in bed, of verschillende andere herpositioneringen van de liggende zorgvrager vergemakkelijkt, dat geldt zelfs voor zwaardere of passievere zorgvragers. 

 

Combineer met TopSheet voor extra zware of lastige draaiprocedures

Als de situatie meer ondersteuning vereist, bijvoorbeeld voor extra zware/lastige draaiprocedures of wanneer de verzorgers langdurig de zorgvrager in positie moeten houden terwijl de zorgvrager verzorgd wordt, kan SystemRoMedic TopSheet gebruikt worden en daarmee rugklachten voorkomen. Bij het gebruik van TopSheet wordt de belasting verspreidt over het hele lichaam, dit is zeer belangrijk bij het verzorgen van zorgvragers met veel pijn. De transfer kan plaatsvinden zonder het risico te lopen dat de huid van de zorgvrager verdere problemen ondervindt.

 

Een comfortabel en functioneel materiaal

De WendyLett lakens zijn gemaakt van een gemengde stof. Heerlijk, zacht katoen biedt comfort en sterk en slim polyester zorgt voor functionaliteit en maakt het laken slijtvast. De kwaliteit van de stoffen worden voordurend gecontrolleerd op sterkte, slijtvastheid, oneffenheden, wasbaarheid en ontvlambaarheid.

 

Een zelf-instruerend en handig ontwerp

De kleuren en patronen van het stof in WendyLett glij- en treklakens zijn ontworpen om de functie van het laken aan te geven, en daarbij ook de behoeftes van de zorgvrager. Witte en grijze strepen en ruitjespatronen geven aan in welke richting het laken kan glijden en dus hoe het laken gebruikt moet worden. 

 

Een hulpmiddel die helpt decubitus voorkomen

Met WendyLett kunnen kleine transfers, draaien en positionering in bed uitgevoerd worden zonder vrijwing en schaafwonden op de huid van de zorgvrager. De lakens zijn gemaakt van een fijne materiaal en kunnen bij voorkeur geplaatst worden bovenop een drukverlagend matras zonder afbreuk te doen op de drukverlagende eigenschappen van het matras. Voor de maximale comfort van de zorgvrager hebben de lakens geen naden, behalve tussen de verschillende materialen waar ze heel fijn en plat zijn.

 

Toegankelijkheid

   

Zie ook 'Natuurlijk in Beweging' voor meer informatie over toegankelijkheid.

Eigenschappen

  • WendyLett lakens helpen decubitus voorkomen
  • Gemakkelijk en comfortabel draaien van zorgvragers
  • Comfortabel en functioneel materiaal
  • Zelf-instruerend en handig ontwerp

 

Specificaties

  • Verkrijgbaar in de volgende varianten glijlaken, 140 x 200 cm, grijs/wit geruit; glijlaken, 200 x 200 cm, grijs/wit geruit; glijlaken, incont. bescherming, met extra stof aan beide kanten, 75 x 200 cm, grijs/wit geruit; glijlaken, incont. bescherming, met 7 handvaten aan elke kant, 140 x 120 cm, grijs; glijlaken, met 7 handvaten aan elke kant, 140 x 190 cm, grijs/wit geruit; lijlaken, 140 x 260 cm, grijs/wit geruit
  • Veilige werklast 200 of 300 kg

 

Accessoires

  • Incosheet: bescherming voor lakens en matras
  • Clips: voor het draaien van zorgvragers met een treklaken en een stationaire of mobiele lift