Zaans Medisch Centrum (ZMC), Zaandam

april 2017

United Care in Groningen heeft recent het plafondliftproject bij de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) afgerond. Het project bestond uit 188 railsystemen en Sherpa Monarch portable tilcassettes. "Orders van deze omvang zijn buitengewoon in onze branche", vertelt Product Manager René Kooymans van United Care.

Kooymans noemt het opleveren van deze order ‘echt geweldig’: ,,We hebben hier met het hele team keihard geknokt. Er waren drie partijen betrokken: naast United Care en het ZMC ook hoofdaannemer BAM.’’ Het goed afronden van dit project heeft volgens Kooymans te maken met een ‘uitstekende communicatie en samenwerking tussen de betrokken partijen’. 

Dat een ziekenhuis een dermate groot aantal plafondtilliften plaatst, is zeker niet alledaags. Het ZMC investeert hiermee in optimalisatie van de arbeidsomstandigheden voor de verpleegkundige medewerkers en daarmee in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Portable plafondlift tilcassette

De Sherpa Monarch is een zogenaamde portable tilcassette. Met behulp van een reacher is de tilcassette eenvoudig uit het railsysteem te halen en kan deze in een ander railsysteem geplaatst worden.

Unieke positie

United Care is uniek als enig Nederlands producent van transferhulpmiddelen - voor onder meer zorg- en welzijnsorganisaties. Het bedrijf produceert, verkoopt, onderhoudt en repareert onder meer tilliften, opstahulpen, bedhulpen, plafondliften, tilbanden en douche-toiletstoelen. De eigen, innovatieve afdeling productontwikkeling anticipeert sterk op concrete behoeften van cliënten in de zorg.

Tevens onderscheidt United Care zich verder met een eigen service- en onderhoudsafdeling voor alle merken en types transferhulpmiddelen. Daarnaast traint United Care verplegenden, verzorgenden en ergocoaches in het ARBO-verantwoord omgaan met transferhulpmiddelen.