Onder de loep: Donald van Krieken

4 mei 2017

United Care is dé transferspecialist van Nederland. Onze hoogste prioriteit is het ontwikkelen en innoveren van comfortabele, veilige (transfer)hulpmiddelen. Met deze duurzame producten dragen wij bij aan de mobiliteit en behoud van zelfstandig leven, wonen en werken van de zorgvrager in thuissituaties of in zorginstellingen.

 

Maar een bedrijf is zoveel meer dan alleen zijn producten, de mensen die er werken die zijn het fundament van de organisatie. Zij nemen een centrale plaats is en daarom stellen we graag aan u voor: productiemedewerker Donald van Krieken.

 

Wie is Donald van Krieken? 

Donald is een 55-jarige Groninger en vader van een zoon. “Ik ben horend geboren, maar kreeg op 3-jarige leeftijd geelzucht, met als resultaat dat ik 100% doof ben geworden. Spreken kan ik wel, maar gaat wat moeizaam. Donald ging in Groningen naar De Guyotschool voor speciaal onderwijs. Deze school biedt onder meer onderwijs aan kinderen die doof of dooffunctionerend zijn. Op zijn 18e heeft hij het Mavo 3 diploma op zak. Vanaf 1982 gaat Donald vanuit Iederz werken in een atelier te Veendam.

 

Iederz (sociale werkvoorziening) is een organisatie die zich inzet om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt via beschut bedrijf werk te bieden of via bemiddeling en coaching te detacheren naar bijvoorbeeld reguliere bedrijven. Vanuit Iederz wordt gekeken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. “Ik heb van alles gedaan en op verschillende afdelingen en bij verschillende sociale werkplaatsen gewerkt. Micro, boekhouding, Waterschap, data entry, boekwinkeltjes, confectie Iederz en bij een naaiatelier in Veendam.”

 

Werkzaam bij United Care?

“Vanaf april 2016 ben ik werkzaam bij United Care. Via de coupeuses Hennie Jongeling en Sietske Harms ben ik hier terecht gekomen.” United Care heeft sinds januari 2016 een dochteronderneming genaamd UniQare Quality Slings. UniQare is een organisatie die tilbanden produceert in haar eigen productiebedrijf in Groningen. De in 2016 opgerichte organisatie produceert deze producten voor mensen met een verminderde mobiliteit ten behoud van het zelfstandig leven, wonen en werken.

 

De tilbanden kunnen gebruikt worden in combinatie met til- en transferhulpmiddelen van United Care. Bij deze dochteronderneming van United Care gaan mensen aan de slag met een bovengemiddelde afstand tot de arbeidsmarkt die zich inzetten voor mensen die zorg nodig hebben. En daarmee snijdt het mes aan twee kanten. “Ik werk zeg maar een paar dagen beneden bij de productie van United Care en een paar dagen boven in het atelier van UniQare. Beneden werk ik vooral met mannen en boven met vrouwen. En dat bevalt me prima.”

 

Wat is jouw ambitie?

Donald wordt omschreven als een leergierige, harde werker die niet zeurt. “Ik wil zoveel mogelijk leren. Mijn werk geeft me veel plezier, een daginvulling, zinvol bezig zijn, maar vooral meedoen aan de maatschappij en onderdeel van een ‘echt’ bedrijf zijn.”