Onder de loep: Hans Kruizinga

10 april 2017

United Care is dé transferspecialist van Nederland. Onze hoogste prioriteit is het ontwikkelen en innoveren van comfortabele, veilige (transfer)hulpmiddelen. Met deze duurzame producten dragen wij bij aan de mobiliteit en behoud van zelfstandig leven, wonen en werken van de zorgvrager in thuissituaties of in zorginstellingen.

 

Maar een bedrijf is zoveel meer dan alleen zijn producten, de mensen die er werken die zijn het fundament van de organisatie. Zij nemen een centrale plaats in en daarom stellen we graag aan u voor: hoofd logistiek/magazijn Hans Kruizinga.

 

Wie is Hans Kruizinga?

“Ik ben een Zeeuw en in 1961 geboren te Vlissingen maar getogen in Veendam. Nu woonachtig in het prachtige dorp Meeden, getrouwd en we hebben samen een zoon van 24.” Hans speelt volleybal bij VOLO, was actief bij VV Meeden, maar is daar nu bewust supporter. Hans is met veel plezier een enthousiaste vrijwilliger geweest bij VV Meeden. Echter het is ook goed dat je ruimte maakt voor de jeugdigen die deze rol als vrijwilliger kunnen/willen overnemen. 

 

Waarom United Care?

Hans gaat op 16 jarige leeftijd na de LTS van school. Hierna volgt hij alle lascursussen en robotprogrammering via de avondschool.Jaren werkt hij als lasser en voorman bij Zijlstra & Bolhuis, ook wel bekend onder de naam Climax. Dat bedrijf was producent van agrarische machines. Na 19 jaar verandert Hans van baan en gaat werken bij IGM robotic systems.

 

“In deze functie was ik veelvuldig langere tijd van huis. Op den duur vond ik het prettiger om meer thuis te zijn wat mij heeft doen besluiten om in 2002 bij Pantex in Winschoten te gaan solliciteren. Ik zocht een functie op de gebieden robotisering en automatisering. Pantex en United Care zaten in hetzelfde pand en werkten al regelmatig samen. Tijdens het gesprek bleek dat een vorige directeur mij graag bij United Care wilde inlijven.Monteurs aansturen, het logistiek / magazijn beheren. Ik ben verantwoordelijk voor alle ingaande en uitgaande goederen.

 

Voor de bestellingen, het inpakken en verzenden van de goederen en voer ook de eindcontroles uit, niets gaat de deur uit zonder dat ik het weet. Het is altijd weer een mooie uitdaging om alles op tijd en in goede orde bij zowel de klant als onze medewerkers (met name monteurs) te laten bezorgen. Vanwege de toename aan werk verricht ik de magazijn en logistieke werkzaamheden inmiddels samen met collega Erwin Langen.”

 

Wat is jouw ambitie?

“Trots ben ik er op, dat na het leggen van de basis door de voorgaande directeur en de huidige directeur, Jan Stevenson, dat ze United Care hebben gebracht waar het nu is, een belangrijke speler op de zorgmarkt. Ambitie? Je weet nooit wat er op je pad komt. En je bent nooit te oud om te leren. Ik vind het werk elke dag nog steeds een uitdaging. De contacten met opdrachtgevers en leveranciers is en blijft altijd een uitdaging. United Care is gewoon een leuk bedrijf en de sfeer is prima. Onze producten kunnen zoveel meer oplossingen bieden voor zowel zorgvrager als zorgverlener.

 

Wat is er nu mooier dan het kunnen plaatsen van een lift bij een stel wat daardoor bij elkaar kan blijven wonen? Ja, dat doet me wel wat! Hele woningen hoeven niet meer verbouwd te worden, onze plafondliftsystemen kunnen overal geplaatst worden. Inmiddels is het bedrijf sinds 2016 in Groningen gevestigd in een pand wat past bij onze groei. Heel mooi om mee te maken, we blijven er dan ook iedere dag hard aan werken om de juiste kwaliteit te kunnen bieden.” Hans heeft zich door 'learning on the job' altijd ontwikkeld. “Je leert van je fouten, dat geldt voor iedereen.” Hij geeft aan dat er bij United Care altijd vraag is naar goede krachten.

 

“Vertrouwen daar draait het ook om; als het vertrouwen er is, dan komt het gunnen vanzelf.”