Onder de loep: Herman Wessels

11 november 2016

United Care is dé transferspecialist van Nederland. Onze hoogste prioriteit is het ontwikkelen en innoveren van comfortabele, veilige (transfer)hulpmiddelen. Met deze duurzame producten dragen wij bij aan de mobiliteit en behoud van zelfstandig leven, wonen en werken van de zorgvrager in thuissituaties of in zorginstellingen.

 

Maar een bedrijf is zoveel meer dan alleen zijn producten; de mensen die er werken die zijn het fundament van de organisatie. Zij nemen een centrale plaats in en daarom stellen we graag aan u voor: productie medewerker Herman Wessels

 

Wie is Herman Wessels?

Herman is geboren in 1964, woonachtig in Loppersum, 'goed gescheiden' vlak bij elkaar wonend en  vader van 2 kinderen (18 en 15 jaar). Sinds 2009 is hij werkzaam bij United Care.

 

Herman is min of meer bij toeval in contact met United Care gekomen en daar heeft hij tot op de dag van vandaag nog geen moment spijt van. “Ik was werkzaam bij een bedrijf in de klein metaal dat geluidsisolatie voor de industrie maakte. Het bedrijf ging echter in 2001 failliet. Een collega uit dat bedrijf maakte een herstart en daar vond ik opnieuw werk, totdat ook deze de kop niet meer boven water kon houden. Tja wat nu, was de grote vraag.”

 

Waarom United Care?

“Op een avond was ik in gesprek met een vriendin van mijn toenmalige vrouw. Meestal gingen die gesprekken niet over het werk, maar deze keer wel. Ik wist dat ze een baan had, wat ze deed (het in elkaar zetten van tilliften), maar niet voor welk bedrijf ze werkte. Zij gaf aan dat er veel werk was en dat ik daar misschien wel een poosje kon helpen tijdens de drukte. Ik heb een gesprek gehad, ben als productiemedewerker bij de assemblage voor tilliften terecht gekomen en had binnen twee weken een vast contract. In het begin was ik best vaak op pad voor montage ter plekke. Later weer meer montagewerk in de fabriek. Dat vond ik toch wat minder. Het is dan vaak hetzelfde en dat hangt me, merk ik, op den duur wel eens de keel uit. De afwisseling nu met regelmatig binnenwerk, maar ook af en toe in de buitendienst, vind ik erg prettig. Als je een week van huis bent en overnacht in hotels is het wel eens lastig om je sociale contacten en hobby's, in mijn geval op donderdag zingen bij een shanty koor, te blijven onderhouden. Het voordeel is dat je in minder dagen meer uren maakt en daardoor vrijdags of donderdagavond al vrij kunt zijn. ”

 

De overgang van puur productiewerk naar de productie van een essentieel hulpmiddel voor een bepaalde doelgroep was in het begin wel even wennen voor Herman.  “Ik kwam nu ineens bij verschillende instellingen, verzorgingshuizen en bij particulieren thuis. Kwam daardoor in aanraking met mensen met bijvoorbeeld het down syndroom, hulpbehoevenden en kinderen met een handicap. Dat was inderdaad wennen. Het was soms echt triest wat je ziet en tegenkomt. Ik ben daar nu gelukkig aan gewend en zie vooral de meerwaarde die wij met onze hulpmiddelen kunnen bieden. Als iemand met tranen in zijn ogen vertelt zo blij te zijn met een tillift voor een dochter, ja dan heb je echt eer van je werk. Bij grote nieuwbouw projecten kom je minder met de eindgebruiker in aanraking, dat is dan ook weer heel anders.” 

 

Wat is jouw ambitie?

“Poeh, daar vraag je me wat. United Care is niet een (mega) groot bedrijf. Ik denk niet dat ik hier hele grote stappen kan zetten. Het werk is duidelijk verdeeld in bepaalde groepen. Zo heb je de productie, de buitendienst medewerkers, reparatie en storingsdienst, vertegenwoordigers, tekenkamer en ontwikkel afdeling en het, zoals ik het noem, kantoorvolk. Ik denk dat mijn ambitie meer is gericht op plezier in mijn werk hebben in plaats van hogerop te komen, tenminste op dit moment. Het is vrij rustig en schoon werk. Bij eerdere banen in de metaal was er lawaai, het stonk en het was er smerig. Ik heb nu nauwelijks vieze handen meer. En er is altijd werk. Ik heb eerder weleens  moeten zoeken wat te doen om de dag door te komen. Het druk hebben, is goed. Daarnaast ben ik niet super verantwoordelijk, maar heb wel mijn eigen taken en bijbehorende verantwoordelijkheden. Het is zeg maar redelijk relaxt werk en met z'n allen werken we direct of indirect aan het welzijn van anderen.”