Onder de loep: Jantine Kraak

17 juni 2016

United Care is dé transferspecialist van Nederland. Onze hoogste prioriteit is het ontwikkelen en innoveren van comfortabele, veilige (transfer)hulpmiddelen. Met deze duurzame producten dragen wij bij aan de mobiliteit en behoud van zelfstandig leven, wonen en werken van de zorgvrager in thuissituaties of in zorginstellingen.

 

Maar een bedrijf is zoveel meer dan alleen zijn producten; de mensen die er werken die zijn het fundament van de organisatie. Zij nemen een centrale plaats in en daarom stellen we graag aan u voor: rayon manager Jantine Kraak.

 

Wie is Jantine Kraak?

Ze wordt door projectmanager Johan Mooibroek omschreven als een gedreven rayonmanager, een goede sparringpartner en een leuke collega, maar wat zegt Jantine over zichzelf?

 

“Ik ben een jonge (27) en gedreven medewerker, die nog maar sinds oktober 2015 in dienst is bij United Care. Ik heb de opleiding tot ergotherapeut gevolgd, maar doordat ik gescout werd tijdens het basketballen (ik maakte deel uit van de nationale selectie) ben ik met een beurs naar Amerika gegaan. Bedoeling was om daar in eerste instantie voor vier jaar te verblijven als professioneel basketballer. Ik heb dat echter maar een jaar gedaan. Het was onwijs mooi om een 'profspeler' te zijn, maar er is echt meer dan alleen maar basketbal.

 

Terug in Nederland heb ik de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) gevolgd, waarna ik een aantal jaar als pedagogisch begeleider op groepen binnen de jeugdpsychiatrie heb gewerkt. Ik heb meerdere banen in de zorg gehad en tevens heb ik als verkoper in een sportwinkel gestaan. Ik was van plan om na deze zomer weer een studie op te pakken gericht op beleid en zorgmanagement. Ik wil namelijk meer dan ik tot nu doe en vind het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen.”

 

Waarom United Care?

“Via een kennis werd ik geattendeerd op het bedrijf United Care en de mogelijkheid om er in de buitendienst te gaan werken. Zorg en verkoop gecombineerd, dat leek me wel wat. Ik ben veel gaan lezen over transferhulpmiddelen (zoals tilliften en staliften), hygiëne hulpmiddelen (zoals douchestoelen) en de overige producten, heb met collega's meegelopen, heb scholing gehad en ben het in de praktijk gewoon gaan doen. Ik voel me thuis bij het bedrijf en de producten waar ze voor staan. Er was direct een klik tussen mij en United Care.

 

Er werken mensen met passie en men is erg klantgericht. Het onbekend binnenkomen voelde als een warm bad. Een even hartelijk welkom van zowel de directeur als de monteur. Leuk is om met allerlei partijen om tafel te zitten met allemaal hetzelfde doel: een goed advies geven en probleemoplossend bezig zijn voor de zorgvrager.“

 

Wat is jouw ambitie?

“Ondanks dat het een commerciële functie is, staat de mens centraal. Dat is wat het bedrijf ook uitstraalt en nastreeft. Dat past als 'zorgmens' echt bij mij. Ik vind het daarnaast erg leuk om te leren en studeren. Je hebt ook veel met wet- en regelgeving van doen en daarin kan ik me nog wel verder ontwikkelen. Die ruimte is er ook binnen het bedrijf. Wat me ook erg aanspreekt is de noordelijke nuchterheid. Heel anders dan hier in de Randstad. Ik ervaar de noordeling als vriendelijker, gemoedelijker en rustiger. Je komt door het land veel verschillen tegen en dat maakt het werk ook interessant. In de komende jaren blijf ik me ontwikkelen in mijn werk als rayonmanager en zijn er voor mij nog voldoende uitdagingen bij United Care.“