Onder de loep: Menno Huizinga

12 september 2016

United Care is dé transferspecialist van Nederland. Onze hoogste prioriteit is het ontwikkelen en innoveren van comfortabele, veilige (transfer)hulpmiddelen. Met deze duurzame producten dragen wij bij aan de mobiliteit en behoud van zelfstandig leven, wonen en werken van de zorgvrager in thuissituaties of in zorginstellingen.

 

Maar een bedrijf is zoveel meer dan alleen zijn producten, de mensen die er werken die zijn het fundament van de organisatie. Zij nemen een centrale plaats in en daarom stellen we dit keer graag aan u voor: monteur plafondtilliften Menno Huizinga.

 

Wie is Menno Huizinga?

Menno is een 28-jarige doorzetter uit Hoogezand, maar dat vraagt natuurlijk wel om wat uitleg. Menno ging naar het MBO Bouwkunde en had voor zichzelf een aardig toekomstbeeld voor ogen. “Werkvoorbereider worden en aan de tekentafel zitten, dat was het idee waarom ik de opleiding ben gaan volgen. De crisis in de bouw gooide echter roet in het eten. Na mijn opleiding was er gewoon geen werk. Tja, dan kun je bij de pakken neer gaan zitten of aanpakken wat voorhanden is. Ik heb toen eerst bij een bouwmarkt gewerkt, dus toch wel iets met bouwmaterialen. Daar moet je dan op den duur weer weg en daarna heb ik allerlei baantjes gehad.

 

Tot uiteindelijk productiewerk via een uitzendbureau in een Aluminiumbedrijf in Hoogezand. En ja, ook daar moet je er weer uit, anders moeten ze je een contract aanbieden en dat ging niet gebeuren. Dus uiteindelijk kom je bij het UWV terecht, je moet toch een inkomen hebben.” De financiën zijn tevens een reden dat Menno nog bij zijn ouders woont. “Een uitkering verplicht je tevens tot allerlei acties. Ik snap dat je achter werk aan moet, maar een cursus volgen, hoe schrijf je een brief of hoe maak je een CV was in mijn situatie, ik was nog niet zo lang van school, een beetje overbodig. Maar goed, als je niet komt wordt je gekort, dus je gaat. Ik hoop voor de toekomst dat men meer kijkt naar wat de klant nodig is en dan op maat activiteiten aanbiedt. Er was echter wel een project waar ik voor in aanmerking kwam. Samen met UWV binnen drie maanden aan het werk. Ook zij zoeken dan actief mee en je krijgt wat meer begeleiding mbt je sollicitatie, brief en cv check. En de eerste brief was raak.”

 

Waarom United Care?

Productiemedewerker bij United Care, dat was de functie waar Menno op af ging. “Ik had nog nooit van United Care gehoord. Ik wilde er eigenlijk niet heen, was wel klaar met productiewerk. Maar je moet toch wat, dus op naar het gesprek.” En daar stond hem een aangename verrassing te wachten.

 

“Dit is geen productiewerk, zoals ik het gewend was. Dag in dag uit hetzelfde doen, zonder dat je er bij hoeft na te denken. Je bouwt bij United Care namelijk niet constant aan dezelfde lift. Er zit hier veel afwisseling bij het productiewerk.” En zo kwam Menno in 2014 bij United Care aan het werk.

 

“Na ongeveer een maand werd ik gevraagd om een keer mee te gaan met een plafondtillift plaatsing. Dat kwam op den duur al vaker voor. Eerst eens een dag, een week, twee weken etcetera. En vanaf eind 2015 is mijn functie monteur plafondtilliften en ben ik dagelijks door heel Nederland onderweg. Waarbij ik veel samenwerk met collega Ton Klok.”

 

Wat is jouw ambitie?

“Hmm, mijn ambitie, dat weet ik nu nog niet zo goed. Ik ben al lang blij dat het tot nu al zo gegroeid is. Ik wil dit voorlopig wel blijven doen. Ik moet wel bekennen dat het werk als monteur ter plaatse wel even wennen was. Ik had eerder geen contact met de doelgroep (gehandicapten) waar de plafondtilliften voor bedoelt zijn. Gewoon niet gewend deze mensen tegen te komen. Dat was in het begin wel een beetje raar. Maar het geeft me nu juist veel voldoening. Je ziet voor wie de producten van United Care bedoelt zijn en dat je daarmee echt een bijdrage levert om iemand te helpen in zijn leefsituatie, dat is echt mooi.”

 

Menno heeft ondertussen een huis, waar nog het één en ander aan moet gebeuren, in Midwolda gekocht. Ik denk dat de vraag wie is Menno; een 28-jarige doorzetter, nu wel beantwoord is.