United Care ISO9001:2015 gecertificeerd

2 mei 2018

Met trots informeren wij u dat United Care en UniQare Quality Slings gecertificeerd zijn volgens de ISO 9001:2015 Quality Management Standard. Afgelopen maandag en dinsdag vond de jaarlijkse ISO-audit plaats. Voor dit jaar stond de transitie naar de ISO 9001:2015 norm op het programma.

 

Na een succesvol doorlopen audit hebben we een positief advies gekregen en hebben we de nieuwe norm behaald! Daar zijn we als organisatie ontzettend trots op!

"Met deze certificering laten wij zien dat wij constant werken aan de verbetering van onze hulpmiddelen en processen"

 

ISO 9001:2015

Net zoals alle andere nieuwe ISO-normen voor managementsystemen is de ISO 9001 nu afgestemd op de zogenaamde 'high level structure' (HLS). Dit laatste houdt in dat alle nieuwe ISO-normen voor managementsystemen moeten aansluiten bij een set algemene eisen die voor dergelijke systemen gelden. Een andere belangrijke wijziging is de focus op risicogericht denken als basis voor het managementsysteem. Het daagt organisaties uit om hun risico's te analyseren met het oog op de implementatie van een passend kwaliteitsmanagementsysteem.

 

"Wij hebben de afgelopen jaren de ontwikkeling van de High-Level Structure (HLS) nauwlettend gevolgd. Dit gaf ons de gelegenheid de nodige organisatorische aanpassingen door te voeren om de ISO 9001:2015 certificering te verkrijgen. Met deze certificering laten wij zien dat wij constant werken aan de verbetering van onze hulpmiddelen en processen”, aldus Johan Mooibroek, kwaliteitsverantwoordelijke bij United Care en UniQare Quality Slings.