United Care is NKH gecertificeerd

30 mei 2018

United Care is de afgelopen dagen door KIWA, een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering verzorgt, getoetst op eisen met betrekking tot producten en diensten, wet- en regelgeving, kwaliteitszorg, fysieke omgeving en service & garantie. Deze dagen zijn afgerond met het positieve besluit, United Care is NKH-gecertificeerd en opgenomen in het register Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

 

"Service, deskundigheid, veiligheid en kwaliteit, het zit in onze genen"

 

“Service, deskundigheid, veiligheid en kwaliteit, het zit in onze genen”, aldus Johan Mooibroek (kwaliteitsverantwoordelijke bij United Care), “met deze certificering laten wij opnieuw zien dat wij constant werken aan de verbetering van onze hulpmiddelen en processen.”

 

Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen

Bedrijven kunnen door middel van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen aantonen dat zij het maximale doen om service, deskundigheid, veiligheid en kwaliteit te waarborgen, iets wat naadloos aansluit bij het DNA van United Care. Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen is in 2014 ontwikkeld vanuit branchevereniging Firevaned. Als dé til- en transferspecialist van Nederland is United Care lid van de Firevaned en werken wij mee aan de gezamenlijk missie om iedereen met een beperking in Nederland door middel van hulpmiddelen, maximale zelfstandigheid te bieden. 

 

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen helpt u bij het kiezen van een hulpmiddel van kwaliteit. Maar dat niet alleen: u weet ook zeker dat het bedrijf waar u dit hulpmiddel aanschaft voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen. Ondernemers met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Steeds meer organisaties binnen deze branche beschikken over het Keurmerk; in totaal bedienen zij 80% van de markt in Nederland.   
 

7 Zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen waaraan United Care voldoet

De branche vindt een aantal zaken van groot belang. Deze onderdelen zijn vervat in de 7 zekerheden. Om deze zekerheden te kunnen waarborgen, is een uitgebreide lijst met erkenningscriteria opgesteld. De 7 zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen: 

  1. U ontvangt een deskundig advies van vakmensen die zorgvuldig zijn opgeleid op gebied van advisering, vervaardiging en aanpassing van hulpmiddelen;
  2. U ontvangt objectieve informatie over de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hulpmiddel;
  3. U ontvangt een veilig hulpmiddel dat aantoonbaar aan de relevante Europese veiligheidseisen voldoet;
  4. U ontvangt een goede, duidelijke uitleg hoe u het hulpmiddel optimaal en veilig kunt gebruiken in uw specifieke situatie;
  5. U ontvangt gegarandeerde nazorg en service ingeval er onverhoopt iets mis is met het hulpmiddel;
  6. U ontvangt de zekerheid van een goede klachtenregeling;
  7. U kunt ervan op aan dat een erkend bedrijf aandacht besteedt aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

Tijdens de audit is vastgesteld dat United Care aan alle eisen van het NKH voldoet, waarmee we dus het NKH-certificaat hebben ontvangen en zijn opgenomen in het register Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.