Hoe wordt een passieve lift gebruikt?

Een passieve lift wordt gebruikt in combinatie met een tilband, dit om de zorgvrager ondersteund te kunnen tillen. De maat van deze bijbehorende tilband wordt bepaald door de lichaamslengte en het postuur van de zorgvrager. Het type tilband en het materiaal zal afhangen van de wensen en eisen die gesteld worden aan de situatie, denk bijv. aan een toiletband of verblijfsband. Voor een overzicht van de tilbanden klik hier.


Een passieve lift maakt het mogelijk een cliënt in de passieve mobiliteitsklasse te verplaatsen van bijvoorbeeld bed naar rolstoel, zonder de zorgverlener fysiek te overbelasten. Door gebruik te maken van de afstandsbediening wordt middels motorische activering de tilbeweging door de tillift uitgevoerd. Door het van wielen voorziene onderstel is verplaatsen van de cliënt mogelijk van bijvoorbeeld bed naar stoel.

 

Ook een plafondlift is een zogenaamde passieve lift, waarbij de lift echter niet over de vloer wordt gereden, maar de plafondliftcassette wordt gereden door een rail gemonteerd aan het plafond.

 

Voor de verschillende typen tilliften klik hier.