Welk hulpmiddel ondersteunt de zorgvrager bij het in of uit bed komen?

Wanneer het voor de zorgvrager moeilijk of onmogelijk is om van lig tot zit op de bedrand te komen, kunnen diverse hulpmiddelen ingezet worden om de zelfstandigheid zo lang mogelijk te behouden. Kleine hulpmiddelen zoals een vaste bedbeugel of touwladder (klik hier voor meer informatie) geven soms voldoende houvast om overeind te kunnen komen. Ook de verstelbaarheid van de hoofdsteun van het bed kan uitkomst bieden.

 

Om de draai tot zit op de bedrand te vergemakkelijken, kan een zachte draaischijf worden ingezet (klik hier voor meer informatie). Een gladde onderlaag of glijlaken (voor meer informatie klik hier) maakt het de zorgvrager makkelijker zelfstandig zijwaarts te schuiven in bed of te draaien.

Wanneer inzet van deze kleine hulpmiddelen niet afdoende is en er meer hulp nodig is, kan Betty ondersteuning bieden. Zowel het in als het uit bed komen kunnen hiermee ondersteund worden. Daarnaast kan Betty ook veel steun geven tijdens het draaien in bed en het hogerop in bed komen. Voor meer informatie klik hier.